Telia – Uppdaterad

Hallå igen!!

Det dyker upp frågor löpande… och vi gör vårt bästa för att ta reda på svaren.

Några frågor som dykt upp senaste dagarna är:

* Drar telia bara fiber fram till teknikutrymmet i soprummet, för att sedan dra koppar resten av biten till alla hushåll?
Svar: Det finns två varianter beroende på hur det ser ut. I hus med fler än 6 lägenheter är det vanligast med koppar. Men i VÅRT FALL och AVTAL så drar dom fiber till VARJE bostadshus.

*Måste man gå in på framsidan och riva upp befintlig stenläggning?
Svar: Nej, man kan göra olika varianter. Det är ganska vanligt att gå in baksidan och komma direkt in i vardagsrummet. Då hamnar isåfall fiberkonvertern i vardagsrummet, vilket gör att ni kan få nästa uttag till ett sovrum avgiftsfritt. Den enda nackdelen med det är för de som vill utnyttja befintliga telefonjack, då konvertern måste sitta i anslutning till förstajacket. Men kör man trådlös telefon är det inga problem.

*Löser Telia befintliga abonnemang och bindningstider hos ex. bredbandsbolaget, viasat eller canaldigital?
Svar:
Nej, endast telia-abonnemang.

*Kan jag vänta med att koppla på mig på Telias nya fastighetsnät till min bindningstid går ut?
Svar:
Nej, hela konceptet bygger på en så liten administrativ bit som möjligt. Så för att behålla denna låga avgift som vi fått så går det inte. Vad man däremot kan göra är att sätta hela området i drift senare. (Senast 1 juni 2013) Detta är naturligtvis något vi kan kika på och diskutera fram en så bra lösning som möjligt för alla.

*Jag har tv genom Telia idag och har köpt en inspelningsbar tripleplay-box. Går den att använda i fibernätet?
Svar:
Ja, men du måste nollställa boxen och mata in nya koder som du får av Telia.

*Jag vet inte riktigt vad detta är och vad det innebär, Kan vi få ett tidigare informationsmöte?
Svar:
Självklart, detta är på gång och preliminärt satt till 22:a Maj kl 18.00. Håll utkik efter kallelsen där vi också skriver var vi kommer att vara.

Har du fler frågor så anteckna dem och ta med dig till informationsmötet. Eller fråga någon av oss i styrelsen så ska vi besvara dom så gott vi kan.

/Styrelsen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.